Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

senyum itu adalah satu sedekah
yang paling mudah dan susah untuk dilakukan
oleh semua insan...
jadi senyumlah kerana senyuman mu itu
sangatlah manis...^_^

pembaca yg budiman

hadis Rasulullah s.a.w

Baginda Nabi SAW bersabda, maksudnya:

“Sesiapa yang menunjukkan ke jalan kebaikan, akan diberi kepadanya pahala sebanyak mana pahala orang yang melaksanakan kebaikan tersebut, tanpa kurang sedikit pun daripada pahala mereka semua itu. Seterusnya sesiapa yang menunjukkan ke jalan kesesatan, akan diberi kepadanya dosa, sebanyak mana dosa orang yang telah melaksanakan kesesatan tersebut, tanpa kurang sedikit pun daripada dosa-dosa mereka semua itu.”

renungan seketika bersama spwsa

Wahai wanita solehah, jgn risau akan jodohmu kerana muslimin yang bijaksana itu tidak akan terpaut pada wanita hanya pada kecantikan, pada lirikan senyuman, pada pujuk rayu, pada bicara manja yang menggoda... Sesungguhnya, lelaki itu adalah pemimpin kepada wanita, andai belum sampai, anggaplah bahawa Adam yg kau nantikan itu sedang membina sahsiah kepimpinan dirimu... kerana pada wanita itu ada kekurangan dan Adam yang benar2 layak pasti akan hadir untuk melengkapkan Hawanya.

kawanku unisza

kawanku unisza

About

kata2 dari spwsa

percayalah pada kemampuan diri sendiri dan
jangan menggantung diri pada orang lain..
anggaplah bahawa mereka memerlukan anda
dan bukan anda yang memerlukan mereka..
hanya Allah yang selalu bersama diri anda...

maafkanlah org yg menzalimi dan sambunglah tali
silaturrahim dengan org yg memutuskannya.
berilah org yg tdk pernah memberi kpd kita dan
berlembutlah terhadap org yg berbuat jahat kpd kita.
jika kita mampu melakukan semua itu, nescaya kita
akan memperoleh kebahagian dan ketenangan itu..

peringatan buat kaum hawa

1. jaga pandangan mata/ tundukkan pandangan
2. jaga maruah diri
3. jangan tunjukkan perhiasan diri pada org
4. memakai tudung

insan biasa

ainul adam
anak jati klate
sweet21
gantunglah cita2mu di bintang, dan cubalah untuk menggapainya
Sky Blue Bobblehead Bunny

get this widget here

Tuesday, February 28, 2012

exam..exam..exam..



msti korang ternanti2..tertanya2..(perasan jp..hihihi) kenapa ak tulis title spwsa ak pada kali nie ialah exam..exam..exam..(wlaupn korang xtnye,ak nk cter gk...huhuhu)
sebenarnye ak tension + fening + tekanan = xtau nk ckp pe..(korang pikir sdri ea)
sebab xlama ag ak akan menduduki final exam tok last diploma ak pada kali nie...(bestnye..xlama ag dh abs dip..hurey)
mmg best bila pikir balik sebab xlama ag nk abs dip n cuti selama 4/5 bln sblm smbung degree(insya Allah)
tp yg xbestnye bila ad exam dlm dunia pelajaran nie...kn best klu xde exam...(itu kata hati ak skg nie..dh ngekngok skt nie sb tekanan perasaan...hahhaaha)...
bkn sebab ak xsuka pd exam...suka sgt2(letak tgn diats bahu smbil mata keats)...
tp ak xsuka bila bab2 membca nie...ak lbh suke subjek kira2 ag...otak ak blh trima tp bab2 membce nie,ak kurang sikit tp klu bab bce novel,kompem xngantuk...hihihi
kadang2 jeles tgk kawan2 cz dia owg cpt tgkp n paham ape diorang bce tp ak,bce 2 3 kali blm tentu paham...
ad housemate ak tu tp kos len la,ag syok tgk..sub tok sem nie dh la sikit,msuk final plk brp bab jew tp tok kos kitaowg nie(kos ak la) sume bab masuk tok sume subjek...tu yg tekanan...
tp bila dipikirkan balik,mybe nie dugaan n ujian Allah tok hambaNya...so ak kena redha n ikhlas hati dan jiwa tok sahut cabaran dan seruan Illahi...
ak ad bce novel nie,tajuk dia TAUTAN HATI (novel islamic ea,bkn cinta)...novel nie best sgt,kadang2 ad part yg terkena sebijik kt muka ak yg comel + cute nie..(hihhihi...perasan jp..jgn mrh ea)...
part tu menceritakn pasal pljaran nie la...ad satu ayt yg xkn ak lupa smpai bila2...
"xkan kita nk bagi markah c tok agama islam kitakan"...inilah ayt yg paling terkesan dihatiku...
so,tok sahabat2 spwsa,jgnlah cepat mengalah sblm berjuang...marilah sme2 berjuang abis2an...klu last tu kita dpt result yg xbrp nk memberangsangkn,jgnlah kita kecewa,mybe Allah masih lagi ingin menguji kita..uji tahap keimanan dan kesabaran kita kepadaNya.....
Allah bg ujian kepda hambaNya mengikut kemampuan kita...walaupun kita kata kita xmampu tok menghadapinya tp Allah tahu yg kita mampu melakukannya sb tu Allah bg ujian kt kita..satu ag,itu tanda Allah sygkn hambaNya...sb tu dia bg ujian kt hambaNya...
akhir kata,jgn cepat mengalah wahai sahabatku,bgkitlah tok berjuang demi masa depanmu...
"Allah xkn mengubah nasib seseorg,melainkan dia sendiri yg mengubahnya"..peganglah ayat nie sampai bila2.

p/s ringkas tok sahabat2 spwsa:- gantunglah cita2 mu dibintang, dan cubalah tok menggapainya...
        - tuntutlah ilmu hingga ke liang lahad....

akhir kata(dari td ag dk akhir kata,bila la nk abs nie..hihhihhi) sbr ea,nie mmg last pnyr...
CHAYOOK...AJA2 FIGHTING...




0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...