Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

senyum itu adalah satu sedekah
yang paling mudah dan susah untuk dilakukan
oleh semua insan...
jadi senyumlah kerana senyuman mu itu
sangatlah manis...^_^

pembaca yg budiman

hadis Rasulullah s.a.w

Baginda Nabi SAW bersabda, maksudnya:

“Sesiapa yang menunjukkan ke jalan kebaikan, akan diberi kepadanya pahala sebanyak mana pahala orang yang melaksanakan kebaikan tersebut, tanpa kurang sedikit pun daripada pahala mereka semua itu. Seterusnya sesiapa yang menunjukkan ke jalan kesesatan, akan diberi kepadanya dosa, sebanyak mana dosa orang yang telah melaksanakan kesesatan tersebut, tanpa kurang sedikit pun daripada dosa-dosa mereka semua itu.”

renungan seketika bersama spwsa

Wahai wanita solehah, jgn risau akan jodohmu kerana muslimin yang bijaksana itu tidak akan terpaut pada wanita hanya pada kecantikan, pada lirikan senyuman, pada pujuk rayu, pada bicara manja yang menggoda... Sesungguhnya, lelaki itu adalah pemimpin kepada wanita, andai belum sampai, anggaplah bahawa Adam yg kau nantikan itu sedang membina sahsiah kepimpinan dirimu... kerana pada wanita itu ada kekurangan dan Adam yang benar2 layak pasti akan hadir untuk melengkapkan Hawanya.

kawanku unisza

kawanku unisza

About

kata2 dari spwsa

percayalah pada kemampuan diri sendiri dan
jangan menggantung diri pada orang lain..
anggaplah bahawa mereka memerlukan anda
dan bukan anda yang memerlukan mereka..
hanya Allah yang selalu bersama diri anda...

maafkanlah org yg menzalimi dan sambunglah tali
silaturrahim dengan org yg memutuskannya.
berilah org yg tdk pernah memberi kpd kita dan
berlembutlah terhadap org yg berbuat jahat kpd kita.
jika kita mampu melakukan semua itu, nescaya kita
akan memperoleh kebahagian dan ketenangan itu..

peringatan buat kaum hawa

1. jaga pandangan mata/ tundukkan pandangan
2. jaga maruah diri
3. jangan tunjukkan perhiasan diri pada org
4. memakai tudung

insan biasa

ainul adam
anak jati klate
sweet21
gantunglah cita2mu di bintang, dan cubalah untuk menggapainya
Sky Blue Bobblehead Bunny

get this widget here

Sunday, March 25, 2012

ary yg memenatkan



wah,ary nie penat bangat...
itulah ungkapan yg dpt aku tafsirkan disini...
bygkn, selama jalan kaki ikot jalan blkg unisza slama nie, ok jew p pasar malam...
ase dekat je...tp td,perrrhhh giler penat...tiba2 jew ase jauh ngt...
xtau la dh wape kali aku n my frenzzz berhenti...
0oppsss...lupa nk gtau,msti korang tertnye2kn (walau xtnye pn..hihihi)
knpa aku ckp penat ary nie cz ary nie ak dtg unisza...

kata dah abis tp dtg unisza ag???

sb aku sygkn unisza,tu yg dtg balik...hihihii...
xde la...aku ad program kt johor...
so,ne dtg unisza cz kitaowg bertolak dari sini nek bas unisza...

sem nie banyak gler jalan...
mgu lepas p kl...ad program gk...
sok p johor....
lepas tu,rest 2 mgu,p kl plk...
program jgk...
tp xpe,program kali nie sponser..ditanggung beres oleh pihak etiqa....hahahahaha
bestkn...
best mmg best tp tgk dia pnyr schedule dia, perhhhh gler bapak padat...
xtau la mampu x nk hadapi esok lusa nie....
harap2 dapat lakukan yg terbaik...
insya Allah....
bak kata pepatah, 'belum cuba belum tau' 
kan kan kan...
ok la,nk chaww dulu...takut t melalut pergi tempat len lak...
ihihhiihi....
daaaaa,,,muaaahhhhhhh


Tuesday, March 13, 2012

abis sudah


wah,sonoknye ary nie cz aku sudah pn tamat pengajian ak
di UniSZA selama 3 tahun...
penat berhempas puas tok mghabiskn diplomaku...
mmg senorok sesangt,wlaupn td jwb xtau la betol ke x...
harap2 betol n dpt keputsan yg elok la...
tp yg xbestnye xlama ag,ak akn berpisah ngn kawan2 ku...
yg selama nie,kami mengharungi cabaran dan dugaan sama2...

puisi buat temanku
teman,
hadirmu satu anugerah yg xterhingga buatku,
tanpamu siapalah aku sekarang ini,
pengajaran dan pengalaman bnyk mendewasakan kita...
 menjadikan kita seorang sahabat,teman dan rakan...
sentiasa menolong antara satu sama lain...
grau senda yang tercetus selama ini,
akan sentiasa terpahat dihati ini...

sahabat,
dikala daku dalam kesusahan,
kau datang menghulurkan tangan,
dikala aku dalam keletihan,
kau datang memberi kekuatan...

rakan,
walaupun kau datang dan pergi,
ingatlah, diantara kita xkan ad kata perpisahan
kerana xkan ad satu kata pun yang dapat memutuskn pershbtan kita nie...
ianya sentiasa mewangi dan terpahat dihati masing2...

selamat tinggal sahabatku,
selamat berjuang menuntut ilmu ke peringkat yg tertinggi..
berusahalah...
chay0okkkk....
(xnk citer lbh2, tkt t nangis..huhuhu)







Monday, March 5, 2012

final exam dtg jua



hai sume...pe kabar...hope chat sokme....
ary nie ak final exm tok last diploma ak...
jap ag ak exam...kol 11.3o..(wah sempat ag wt catatan..hihhii)
owg len duk sibuk pulun abs2an sblm exm jp ag tp ak mengdp laptop...
siap wt catatan nie....
hihihihi..
bkn xnk bce tp xleh nk masuk dh...
bak kata kami dak2 insurance nie...
"dah tepu dh...dh xleh masuk"
nie la alasan yg slalu kitaowg bg klu xlarat nk bljr or xleh nk masuk dh...
mmg tepu dh...
hihihihi..

ary nie ak jwb exam tok 2 subject tu....
hebat x...hihihi(bkn riak ea tp sekadar tok hiburkn aty..tok ilang stress)
kol 11.3o jp ag n kol 2.3o...
dh la gap stgh jam jew...
sempat x nk bce tok skali imbas...
ermmmmmmm....
nk wt cm ne,dh takdir dak kos kami ambik 2 paper tok 1 ary...
sem lepas same gk...
2 paper gk tp tok last day...
tok sem nie,2 paper tp tok first day...

mohon doa dari kalian sume supaya memudahkn segala
urusan kami pada pagi nie,ptg nie n smpai last paper...
hope dpt jwb dgn tenang n not blur time exam...
takut kot....huhuhu

ok la,ak nk chow dlu,tkt t kwn dtg plk...
kitaowg nk p mkn dlu sblm jwb exm...
tkt t lapo plk....

p/s:jgn lapo time exm,tu kn menganggu kontreversi anda tok focus pd soklan...
gud luck sape2 yg ad exam pd ary nie....
muaaahhhhhhh....luv u

Saturday, March 3, 2012

pergi xkan kembali lagi




mesti korang tertanya2 kenapa ak wt title pd kali nie
PERGI XKAN KEMBALI LAGI...
itu sbnrnye ungkpn untuk sahabat baikku yang baru kehilangan ayah tercintanya semalam...
ak harap dia sabar dan tabah tok menghadapinya...

xlama lagi dia nk final exam tok last diploma (mcm ak jgk)...
mmg hebat betul ujian yang Allah turunkan kt dia...
ak yg dengar berita kehilangan ayahnya pn,dh ketaq lutut....
nie kn pula dia yg menghadapinya....

bila dapat berita sedih tu dripda housemateku,merangkap sahabatku and kawanku
ase macam nk nangis, tp ak kuatkn semangat demi sahabatku...
sekiranya ak lemah,apatah lagi dia yang merasainya...

pertama kali, ak melihat dia menangis di depanku...
meruntun sggh jiwaku pd saat itu...
hampir2ku ingin menitis air mata
tp ak tahan air mataku 
demi tok menguatkn shbtku yg kusayangi

semoga sahabatku tabah menghadapi dugaan yg tlh Allah berikan pdnya...
jgn cepat mengalah...
mungkin Allah lebih sygkn Ayah mu, wahai sahabatku...
tabahlah tok hadapi dugaan nie...
aku sentiasa berada dibelakangmu...

jd tok sahabat2 SPWSA, sayangilah ibubapa,family or kawan2 anda
selagi mereka masih ad disisi anda...
terutamanya ibubapa n family kita...
tunjukkn kasih sayang anda kepada mereka...
kita tdk tahu ajal kita bila..
sume tu ditangan Allah....
sblm terlambat, sblm kita menyesal seumur hidup...
 tunjukkn kasih syg anda pd mereka...



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...