Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

senyum itu adalah satu sedekah
yang paling mudah dan susah untuk dilakukan
oleh semua insan...
jadi senyumlah kerana senyuman mu itu
sangatlah manis...^_^

pembaca yg budiman

hadis Rasulullah s.a.w

Baginda Nabi SAW bersabda, maksudnya:

“Sesiapa yang menunjukkan ke jalan kebaikan, akan diberi kepadanya pahala sebanyak mana pahala orang yang melaksanakan kebaikan tersebut, tanpa kurang sedikit pun daripada pahala mereka semua itu. Seterusnya sesiapa yang menunjukkan ke jalan kesesatan, akan diberi kepadanya dosa, sebanyak mana dosa orang yang telah melaksanakan kesesatan tersebut, tanpa kurang sedikit pun daripada dosa-dosa mereka semua itu.”

renungan seketika bersama spwsa

Wahai wanita solehah, jgn risau akan jodohmu kerana muslimin yang bijaksana itu tidak akan terpaut pada wanita hanya pada kecantikan, pada lirikan senyuman, pada pujuk rayu, pada bicara manja yang menggoda... Sesungguhnya, lelaki itu adalah pemimpin kepada wanita, andai belum sampai, anggaplah bahawa Adam yg kau nantikan itu sedang membina sahsiah kepimpinan dirimu... kerana pada wanita itu ada kekurangan dan Adam yang benar2 layak pasti akan hadir untuk melengkapkan Hawanya.

kawanku unisza

kawanku unisza

About

kata2 dari spwsa

percayalah pada kemampuan diri sendiri dan
jangan menggantung diri pada orang lain..
anggaplah bahawa mereka memerlukan anda
dan bukan anda yang memerlukan mereka..
hanya Allah yang selalu bersama diri anda...

maafkanlah org yg menzalimi dan sambunglah tali
silaturrahim dengan org yg memutuskannya.
berilah org yg tdk pernah memberi kpd kita dan
berlembutlah terhadap org yg berbuat jahat kpd kita.
jika kita mampu melakukan semua itu, nescaya kita
akan memperoleh kebahagian dan ketenangan itu..

peringatan buat kaum hawa

1. jaga pandangan mata/ tundukkan pandangan
2. jaga maruah diri
3. jangan tunjukkan perhiasan diri pada org
4. memakai tudung

insan biasa

ainul adam
anak jati klate
sweet21
gantunglah cita2mu di bintang, dan cubalah untuk menggapainya
Sky Blue Bobblehead Bunny

get this widget here

Featured Posts

Thursday, May 3, 2012

dunia pekerjaanku

~etiqa takaful
itulah salah satu permulaan aku dalam bidang pekerjaan...
selama 1o ary 1o mlm,aku bertapa...chewaahhh..bkn bertapa
tp p kursus tok jd seowg adviser yg bertauliah...hihihi
yg mana dpt menyedarkn owg ramai,terutamanya owg mlayu 
yg beragama islam, bertapa  pentingnya takaful tok masa hdpn...

walaupun aku sudah dilantik sbg adviser etiqa takaful tapi
aku masih belum memulakan langkahku sbg adviser...
bkn aku penakut or whatever tp aku ingin memulakan langkah 
itu bermula dari aku sdri...ini bermaksud,aku ingin dptkn perlindungan diri 
untuk diriku dulu sebelum aku nasihatkn owg lain...
tp apakn dayaku,ak belum mempunyai kewangan yg stabil...
al-maklum la,owg bru abs stdy...hihihi....

dan sebelum start dari owg lain,aku ingin start dari family aku dlu,
yg mana ingin menyedarkn mereka bertapa pentingnya takaful...
bkn aku nk promote or paksa diaowg tok beli kerana kesiankan aku
tapi aku ingin menyedarkan mereka...sebab xnk mereka sesal dikemudian hari...
aku xkisah klu mereka xnk beli..itu terpulang pada mereka....
kerana aku xnk mereka 'sesal dahulu perdpatan,sesal kemudian tiada gunanya'...
ceh ceh ceh, jd doktor falsafah plk aku ary nie...hihhii

ak dididik oleh leader aku yg mana nawaitu kita sbg adviser itu amat penting..
bkn niat kerana komisen sbg adviser tp niat tok membantu masyarakat malaysia
terutamanya masyarakat melayu...iaitu bangsaku sdri...
nk tahu kenapa owg cina kaya sb datok nenek moyang mereka dulu,beli insurans
walaupun mereka miskin..ini kerana mereka sedar bertapa pentingnya insurans 
dlm kehidupan...mereka pikir,apa harta yg mereka ingin hadiahkan utk 
generasi akan datang...dgn insurans la mereka dpt berikan tok generasi masa depan...

p/s:- sediakan payung sebelum hujan...


TAKAFUL SEBAGAI ALTERNATIF  :
MEWUJUDKAN HARTA UNTUK WARIS

Ayat al-Quran :
Orang-orang yang mati di antara kamu dan dia meninggalkan isteri–isteri bolehlah mereka berwasiat kepada isteri itu (meninggalkan harta) supaya
bersenang-senang setahun tanpa dikeluarkan dari kediamannya (meninggalkan kediaman)
  ( Surah Al-Baqarah : 240 ) 


















Thursday, April 12, 2012

running man

assalamualaikum....

hai teman2 sekalian..apa khabar...harap2 sihat sejahtera...
ary nie aku nk citer cikit pasal running man...sblm tu,korang thu x running man tu pe...
sape2 yg minat citer korea cam aku nie,mybe xde mslh tok korang...tp yg xbrp minat or mmg
xminat langsung citer korea nie, meh sini ak gtau...running man ialah salah satu citer variety show...
citer dia best sgt...kelakar...aku mula2 xbrp minat citer nie..tp lama2 da xboleh nk tggl da...(sanggup download tu)....bila kawan aku nk kenalkan citer nie kt aku,aku wt jual mahal cikit...xnak la,xbest...tp sekali dia tunjuk,ambik ko,gelak smpai xigt dunia..hihhi..(tp akhirat aku igt..huhu)...start dari situ la,aku minat running man sampai skg...sampai lappy ak pn berat ngn citer running man jew...sayang kot nk buang....aku nk semadikan ia di dalam my lappy...chewaahhh...
tgu nk beli external tok isi my citer2,da berat da lappy...cian my lappy....

nie la ahli2 running man...
dri kiri...lee kwang soo, kim jong kook, yoo jae suk, song ji hyo, ji suk jin, haha and gary

so,pe lagi,download la...n selamat menonton...

p/s:- gelak2 gak tp jangan smpai owg kata kita gila lak..gelak sowg2..huhuhu
                             
 

 

Thursday, April 5, 2012

lama xbkak my blog...


wah,dah lama x update status...mentang2 da abs stdykn...hihhihii
jgn marah ea teman2..bkn xnk updte tp skg nie i bz..( chewaahh..bz la sgt..hihihi)
huhuhu...pas abs exm jew, kami(sy n my clasmate) p kl..p tmpt mii tok thu lbh
lnjut kerjaya kos kami nie..pas tu balik p johor balik,da seminar kerjaya brsama etiqa..
pastu p kl...so,skg nie i ad kt kl..wah jd owg kl jp...hihihhihi
sy dtg kl nie pn cz ad bengkel kerjaya bersama etiqa ag...kesinambungan gtu...hehehe
sb tkt nk nek kl sowg,so sy terpksa dtg lbh awl dri wktu yg ditetapkn...
seb bek,kwn sy ad owg kajang,leh tumpaang,klu x...ermmm menangis xberlagu la...
t cian kt p.cik dreba tu...xtahan dgr sy nangis t...hihhihi
so,skg nie da jd baby sitter...dpt plk ank sdra yg hyper...penat den nk kejonye...
kurus la den lepah nie....hihhihiihi
so,bkn sy xnk update k,tp very very de bz....hihhihihi...
oh ya,sblm lupa,ary sbtu nie i ad interview kt tmpt akk keje...
harap2 sgalanya berjln dgn lancar n dpt keje tu...
bkn pe,sy nie dh la ad darah gemuruh ckt...(bkn ckt tp bnyk)
blm pape,dh pucat lesing.....hihihihhi....tapi,wlau cm ne pn,sy ttp nk cuba jgk....
insya Allah...Allah akn bantu hambanya.....aminnnnnnnnn ya rabbal alamin.....
nk tgk ank sdare sy x...comel + cute ag...cam mak adik dye jgk...hihiihih..

comel x saya...nama sy arfan nur hakim...
t undi la sy...hihihihi





Sunday, March 25, 2012

ary yg memenatkan



wah,ary nie penat bangat...
itulah ungkapan yg dpt aku tafsirkan disini...
bygkn, selama jalan kaki ikot jalan blkg unisza slama nie, ok jew p pasar malam...
ase dekat je...tp td,perrrhhh giler penat...tiba2 jew ase jauh ngt...
xtau la dh wape kali aku n my frenzzz berhenti...
0oppsss...lupa nk gtau,msti korang tertnye2kn (walau xtnye pn..hihihi)
knpa aku ckp penat ary nie cz ary nie ak dtg unisza...

kata dah abis tp dtg unisza ag???

sb aku sygkn unisza,tu yg dtg balik...hihihii...
xde la...aku ad program kt johor...
so,ne dtg unisza cz kitaowg bertolak dari sini nek bas unisza...

sem nie banyak gler jalan...
mgu lepas p kl...ad program gk...
sok p johor....
lepas tu,rest 2 mgu,p kl plk...
program jgk...
tp xpe,program kali nie sponser..ditanggung beres oleh pihak etiqa....hahahahaha
bestkn...
best mmg best tp tgk dia pnyr schedule dia, perhhhh gler bapak padat...
xtau la mampu x nk hadapi esok lusa nie....
harap2 dapat lakukan yg terbaik...
insya Allah....
bak kata pepatah, 'belum cuba belum tau' 
kan kan kan...
ok la,nk chaww dulu...takut t melalut pergi tempat len lak...
ihihhiihi....
daaaaa,,,muaaahhhhhhh


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...