Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

senyum itu adalah satu sedekah
yang paling mudah dan susah untuk dilakukan
oleh semua insan...
jadi senyumlah kerana senyuman mu itu
sangatlah manis...^_^

pembaca yg budiman

hadis Rasulullah s.a.w

Baginda Nabi SAW bersabda, maksudnya:

“Sesiapa yang menunjukkan ke jalan kebaikan, akan diberi kepadanya pahala sebanyak mana pahala orang yang melaksanakan kebaikan tersebut, tanpa kurang sedikit pun daripada pahala mereka semua itu. Seterusnya sesiapa yang menunjukkan ke jalan kesesatan, akan diberi kepadanya dosa, sebanyak mana dosa orang yang telah melaksanakan kesesatan tersebut, tanpa kurang sedikit pun daripada dosa-dosa mereka semua itu.”

renungan seketika bersama spwsa

Wahai wanita solehah, jgn risau akan jodohmu kerana muslimin yang bijaksana itu tidak akan terpaut pada wanita hanya pada kecantikan, pada lirikan senyuman, pada pujuk rayu, pada bicara manja yang menggoda... Sesungguhnya, lelaki itu adalah pemimpin kepada wanita, andai belum sampai, anggaplah bahawa Adam yg kau nantikan itu sedang membina sahsiah kepimpinan dirimu... kerana pada wanita itu ada kekurangan dan Adam yang benar2 layak pasti akan hadir untuk melengkapkan Hawanya.

kawanku unisza

kawanku unisza

About

kata2 dari spwsa

percayalah pada kemampuan diri sendiri dan
jangan menggantung diri pada orang lain..
anggaplah bahawa mereka memerlukan anda
dan bukan anda yang memerlukan mereka..
hanya Allah yang selalu bersama diri anda...

maafkanlah org yg menzalimi dan sambunglah tali
silaturrahim dengan org yg memutuskannya.
berilah org yg tdk pernah memberi kpd kita dan
berlembutlah terhadap org yg berbuat jahat kpd kita.
jika kita mampu melakukan semua itu, nescaya kita
akan memperoleh kebahagian dan ketenangan itu..

peringatan buat kaum hawa

1. jaga pandangan mata/ tundukkan pandangan
2. jaga maruah diri
3. jangan tunjukkan perhiasan diri pada org
4. memakai tudung

insan biasa

ainul adam
anak jati klate
sweet21
gantunglah cita2mu di bintang, dan cubalah untuk menggapainya
Sky Blue Bobblehead Bunny

get this widget here

Thursday, April 12, 2012

running man

assalamualaikum....

hai teman2 sekalian..apa khabar...harap2 sihat sejahtera...
ary nie aku nk citer cikit pasal running man...sblm tu,korang thu x running man tu pe...
sape2 yg minat citer korea cam aku nie,mybe xde mslh tok korang...tp yg xbrp minat or mmg
xminat langsung citer korea nie, meh sini ak gtau...running man ialah salah satu citer variety show...
citer dia best sgt...kelakar...aku mula2 xbrp minat citer nie..tp lama2 da xboleh nk tggl da...(sanggup download tu)....bila kawan aku nk kenalkan citer nie kt aku,aku wt jual mahal cikit...xnak la,xbest...tp sekali dia tunjuk,ambik ko,gelak smpai xigt dunia..hihhi..(tp akhirat aku igt..huhu)...start dari situ la,aku minat running man sampai skg...sampai lappy ak pn berat ngn citer running man jew...sayang kot nk buang....aku nk semadikan ia di dalam my lappy...chewaahhh...
tgu nk beli external tok isi my citer2,da berat da lappy...cian my lappy....

nie la ahli2 running man...
dri kiri...lee kwang soo, kim jong kook, yoo jae suk, song ji hyo, ji suk jin, haha and gary

so,pe lagi,download la...n selamat menonton...

p/s:- gelak2 gak tp jangan smpai owg kata kita gila lak..gelak sowg2..huhuhu
                             
 

 

3 comments:

  1. salam.. hey nice blog..follow mine ^_^

    http://penhijaupenpink.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. wlkmslm....tq..insya Allah..i will follow ur blog..

    ReplyDelete
  3. jom main game http://hotelbuildergame.blogspot.com/

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...